6 Panduan Main Forex yang Benar dan Aman, Demi Menghindari ...

Pengalaman & Realiti Sebenar Main Forex

Aku nak kongsi realiti sebenar main forex. Boleh ke jadi kaya kalau main forex? Senang ke main forex? Forex ni scam atau benar? Kalau nak tau jawapannya, rajin-rajinkanlah diri untuk baca pengalaman yang aku kongsikan di bawah ni. Kalau korang malas nak baca, boleh skip ke perenggan yang terakhir untuk mengetahui jawapannya.
OK! Ceritanya bermula bila aku decided untuk main forex selepas aku diberhentikan kerja (24 jam notis) oleh syarikat aku. Sebelum diberhentikan kerja, aku ada jugaklah ilmu asas pasal forex trading ni. Sebab tu aku macam confident untuk menganggap yang aku boleh jadikan forex trading sebagai full-time job aku. Tambahan pula dalam account aku masa tu ada dalam ~RM30k duit saving.
So sebagai permulaan, aku decided untuk join satu group Telegram forex signal oleh FxProfitPips. Aku terpengaruh untuk masuk group forex signal tu sebab diorang selalu claimed yang group tu selalu menang trading dengan"95%" winning rate & siap cakap boleh dapat untung USD100 dalam sehari dengan deposit USD10 sahaja sebagai permulaan. Pastu aku register dengan bukak forex account sebanyak USD60 bersamaan ~RM250 (Group Telegram forex signal tu buat duit melalui commission bila kita menang trade sebab kita register di bawah group forex signal tu).
Bila aku start live trading & follow signal group Telegram tu, baru aku tau yang realiti forex ini tidak indah sebenarnya. Nak dipendekkan cerita, group forex signal tu bukannya selalu menang trading pon. Kalau menang pon kadang2 jer. Bila diorang menang trading, punyalah diorang bangga & buat announcement kat group Telegram. Tapi bila diorang kalah dalam trading, krik krik.. Senyap macam tu jer. Apa yang aku boleh conclude kan tentang group forex signal tu (FxProfitPips) adalah winning rate diorang bukannya 95%. Pastu untung USD100 dalam sehari dengan berbekalkan deposit USD10 tu semua propaganda jer lebih.
Account trading aku sebanyak USD60 tu margin call dalam masa 2-3 bulan. Itu pon aku trade guna lot kecik 0.01 untuk setiap trade. Secara kesuluruhan, aku dah spent duit sebanyak RM250 (Bukak account trading) & RM100 (Untuk beli buku2 bacaan tentang forex). So total duit yang aku dah habiskan untuk forex adalah sebanyak RM350 dalam masa 2-3 bulan tu.
Kenapa aku kongsikan pengalaman aku ni semua kepada korang? Sebabnya aku tak nak korang terpedaya dengan fantasi2 yang ditanamkan oleh group2 forex signal kepada orang2 yang tengah terdesak nak membuat duit tambahan. Sebab bila korang follow group forex signal tu, bila korang menang trade, group forex signal tu dapat commission. Tapi bila korang kalah trade, group forex signal tu tak rugi apa2. Korang rasa adil ke macam tu? Aku pon bersyukur sebab aku cuma rugi RM350 sepanjang aku terjebak dengan forex ni. Sebab ada jer ramai orang lain yang dah menghabiskan beribu-ribu ringgit sebab nak mengejar fantasi untuk menjadi kaya dengan bermain forex.
Aku tak nafikan ada orang yang mendapat untung besar dengan trading forex. Tapi orang2 macam tu dah memang pon kaya sebelum ni sebab diorang ada simpanan duit yang banyak atau ada buat bisnes selain trading forex. Jadi bila diorang kalah trade, tak effect diorang pon sebab diorang ada banyak duit backup dari saving atau income2 yang lain. Tapi kalau korang nak main forex dengan hanya berbekalkan duit saving yang sikit seperti contoh RM1000 di dalam account bank, korang sebenarnya melakukan kesilapan yang besar.
Alasan yang selalu diberikan kepada orang2 yang rugi dalam forex adalah ilmu kena cukup, trading forex & main forex adalah 2 perkara yang berbeza, kena pandai buat analisis, bla bla bla and seterusnya. Aku mengaku memang ada betulnya di situ di mana kita kenalah pandai/berilmu dalam membuat sesuatu perkara seperti contoh trading forex atau perkara2 yang lain. Tetapi aku rasa ramai orang jarang bercerita tentang realiti sebenar forex, sebab semuanya lebih suka nak bercerita indah tentang forex. Jadi aku rasa aku macam ada tanggungjawab untuk memberitahu realiti sebenar tentang forex kepada orang2 yang ada plan nak cuba try test forex ni.
Jadi sebagai kesimpulan, boleh ke jadi kaya kalau main forex? Jawapannya boleh, kalau korang ada ilmu yang cukup tentang forex & juga duit simpanan yang banyak giler. Jadi bila korang rugi, korang takkan rasa terkesan daripada kerugian tu. Senang ke main forex? Jawapannya susah, sebab kalau senang takkan ada orang yang miskin di dalam dunia ni sebab semua boleh generate duit melalui forex trading. Forex ni scam atau benar? Ada yang scam & ada yang betul. Aku nak nasihatkan kalau nak follow group forex signal, kena berhati-hati. Sebab kebanyakkan daripada group2 forex signal ni selalu suka heboh kepada satu dunia bila diorang menang trade, tapi bila diorang kalah trade terus diam sejuta bahasa. Dari situ boleh nampaklah diorang tak telus/jujur kepada orang2 yang join group forex signal tu.
Sekian. Terima kasih kepada sesiapa yang membaca post ini sampai habis.
submitted by siber3000 to malaysia [link] [comments]

Belajar Trading Forex Dasar Level 1 - YouTube Nak Tahu Cara Entry Paling Selamat Dalam Forex Trading ... Cara Bermain Forex  Trading Anda Masih Sering Rugi? Ubah Dengan 3 Tips Berikut MAIN FOREX RUGI 5 MILYAR !! Cara bermain Forex Agar Untung Terus - YouTube 51. Pengalaman Buruk Trading Forex (loss/ rugi 200jt!? !@#!$%#) FOREX RUGI ?? Apa yang harus anda lakukan  LOSS IN FOREX ?? what should you do °ENG SUB°

Ini Cara Saya Main Forex Untung 100% Setiap Bulan FOREX adalah satu perniagaan di mana pedagang mengambil keuntungan dalam pasaran tukaran matawang asing. Ianya tidak semudah yang disangkakan kerana memulakan perniagaan FOREX adalah satu perkara yang rumit terutama dalam memahami istilah dan teknik-teknik yang digunakan. Jakarta - Pada prinsipnya, ada untung dan rugi dalam berinvestasi, sama halnya di instrumen foreign exchange (forex) yang tidak selalu mendulang untung, pasti ada risiko rugi. Hal tersebut ... 6 Panduan Main Forex yang Benar dan Aman, Demi Menghindari Rugi Sampai Milyaran cara main forex. 1 Juli 2019. Author : Lea Lyliana . aturan main forex via https://www.infotrader.info. Beberapa dari kamu mungkin beranggapan bahwa forex itu bisa bikin kaya. Tapi nggak semudah itu, untuk meraup banyak keuntungan, kamu juga perlu melalukan beberapa trik bermain forex agar keuntungan yang kamu ... Forex Rugi 1 – https://goo.gl/1bn4X2; Trading – https://goo.gl/37YQUN; By Cheril Tanuwijaya S.Si 2020-04-23T15:40:38+07:00 January 10th, 2019 Categories: Forex, Investasi Tags: Fase Kerugian, Penyebab Kerugian, Trader Forex Rugi 0 Comments. Silakan share, jika artikel ini bermanfaat. Facebook Twitter LinkedIn WhatsApp Pinterest Email. About the Author: Cheril Tanuwijaya S.Si ... “Trading forex bisa untung?! Hahaha…, bullshit! Rugi iya…” “ Teori oke, tapi praktek kantong jebol.” “Teman saya yang main forex, rata-rata game over, heheheh…, udah sekitar 30 orang yang saya kenal.” “ Zero sum game, ya bang? hehehehe…” “ Yang untung bandar doang, bang. Hehehehe…, 101 persen investor pada kalah tuh ... Forex on-line Teixeira de Freitas Sunday, 11 February 2018. Rugi main forex tanpa ... Rugi Main Forex, miten tehda rahaa internetissa kotona, oanda forex account type, eu quero ficar rico obter futuro rico para vock. 2 year ago Joined Mar 2007 Status: Member 382 Posts. Medicare. Best Medicare Supplemental Insurance Best Medicare Part D Plans Best Medicare Advantage Plans HighLow Reviews: Deposit, Demo & Binary Options Trading Info. Category: B2B News. October 7, 2017 at 9 ...

[index] [8642] [8986] [8311] [27220] [18817] [19802] [8586] [18551] [7686] [26060]

Belajar Trading Forex Dasar Level 1 - YouTube

Bagaimana rasanya loss/ rugi di forex? Tentu lebih sakit daripada diputus sama pacar, namun bila sudah masuk Rp200jt kerugiannya? Simak episode kali ini tim https://1click.trade punya pengalaman ... Cara Bermain Forex - Coba demo AKUN GRATIS : http://www.foreximf.com/goto/demo cara bermain forex, forex factory, seputar forex, belajar forex, trading forex... Tonton video terkini TFS sepanjang 34 minit ini untuk belajar forex berkenaan cara paling selamat untuk enter position dalam forex trading. Pelbagai teknik f... kita akan membahas cara cepat belajar forex untuk pemula dan bagaimana belajar forex dengan modal minim belajar forex untuk pemula pdf serta belajar forex da... Video cara bermain forex dengan mudah agar mendapatkan profit yang besar dengan metode tertentu https://youtu.be/BTTyOL7uzz0 FOREX RUGI?? Apa yang harus anda lakukan.. video ini adalah terusan dari video sebelum nya, kenapa forex trader selalu rugi?: https://www.youtube.com/watch?v... Rugi 5 Milyar, Ditinggal Kabur Istri Gara Gara FOREX Ada? Banyak !! Gara gara pemahaman yang salah tentang TRADING FOREX akhirnya bangkrut, kehidupan hancur keluarga berantakan.

http://binaryoptiontrade.pertiwhittgwen.ml